Valpetips PDF Skriv ut E-post

Her får du noen tips for bilturen, bading, tannpleie og hvordan du bruker godbiter/belønning.

041Bade hunden
Bad hunden hvis den er skitten eller lukter, men unngå for mange bad slik at du ikke tørker ut huden eller pelsen.

 • Børst hunden, og før deretter vattdotter forsiktig inn i hvert øre. Sett hunden i et badekar eller en balje med en overflate som ikke er glatt. Hold godt fast i halsbåndet, og hell deretter lunket vann over kroppen til hunden. Pass på at du ikke heller vann over hodet.
 • Bruk en hundesjampo til å såpe inn kroppen. Masser inn skummet mens du snakker med hunden, og ros den mens du jobber. Når hunden er godt innsåpet, fortsetter du med hodet. Pass på at den ikke får sjampo i øynene og munnen.
 • Skyll og tørk hodet, og skyll deretter kroppen. Når vannet er klart, skyller du en gang til.. Tørk hunden med håndklær, og ta deretter vattdottene ut av ørene.
 • Min anbefaling for bruk til Cocker spaniel:
  • KW. MINKOLIE SHAMPOO til hunder og katter
  • KW. BALSAM til hunder og katter

Tannpleie
Foruten regelmessige kontroller hos dyrlegen vil daglig tannpleie hjemme redusere risikoen for den vanligste av alle hundesykdommer: tannrotbetennelse.

 • Hold hundens hode forsiktig mens du undersøker tenner og tannkjøtt. Denne daglige undersøkelsen hjelper hunden med å venne seg til at du undersøker den i munnen med fingrene dine.
 • Når hunden er komfortabel med undersøkelsen, tar du i bruk tannbørsten. Bruk en tannkrem som er beregnet for hunder. Puss jekslene forsiktig, og hold børsten slik at du også kommer til på tannkjøttet.
 • Når du er ferdig med jekslene, går du videre til hjørnetennene. Følg alltid et mønster, slik at hunden hele tiden vet hva som skal skje.

Se etter tegn på infeksjon (rødhet og hevelser) i hundens tannkjøtt, og sørg for at den får en profesjonell kontroll minst en gang i året.

Godbiter og belønning
Sunne hundekjeks er en perfekt godbit når du arbeider med hunden. Enten du pusser tennene, gir hunden et bad eller lærer den å sitte og stå, kan du belønne god oppførsel og tålmodighet med masse ros og næringsrik hundekjeks.

Tips for bilturer
Følg rådene på bilturer, slik at både du og hunden får en behaglig og trygg reise

 • Ikke gi hunden mat de siste to timene før reisen. Hvis det er mulig, skal du ikke mate hunden på bilturen. Hvis du reiser mens hunden har sin regelmessige matetid, bør du imidlertid ta en halvtimes pause for å mate hunden, leke litt med den og gi den mulighet til å strekke på beina og gjøre fra seg.
 • Ta med en forsyning hjemmefra med hundens vanlige mat og vann på kanner. Da unngås endringer i dietten og eventuelle mageproblemer.
 • Ikke gi hunden beroligende midler.

På bilreiser er det lurt å planlegge en stopp minst annenhver time for å gi hunden mulighet til å gjøre fra seg, drikke og få litt mosjon.

Ikke la hunden stikke hodet ut av bilvinduet, selv om dette er et vanlig (men uheldig) syn. Hvis hunden får insekter eller ulike gjenstander i øynene, kan det føre til alvorlig og permanent skade. Hold hunden trygt plassert inne i bilen med et spesielt hundebelte, eller hold den i en transportkasse. En hund som e løs inne i bilen, kan forstyrre sjåføren, og hvis det skjer en ulykke, øker faren betydelig for at hunden påføres skade.